Toscane bezoeken per huurauto en camper

Toscane bezoeken per huurauto en camper
Geplaatst door:   Toni Martins
Aanbevolen seizoen:   Het hele jaar
Beginnend land:   Italy
Aanbevolen duur:   3 Dagen
Afstand om te reizen:   200 km
Hoewel we met een camper reizen, hebben we besloten dat om Toscane met zijn landschappen en historische dorpjes te leren kennen, de beste manier is om de camper op een park te parkeren, een auto te huren en de dorpen op een snellere, praktischere en veiligere manier te bezoeken. manier.
Dus vestigden we ons in het Monteriggioni-camperpark en tijdens een dagelijkse rondreis bezochten we de dorpen die we wilden bezoeken, en keerden we elke dag terug naar het park.
We bezochten Montepulciano, Pienza, Montalcino en Monteriggioni op dezelfde dag en de volgende dag gingen we naar San Gimignano. Ongetwijfeld de beste optie. De afstand tussen Monteriggioni en de verschillende dorpen was nooit groter dan 80 km, wat het een gemakkelijk en aangenaam bezoek maakte.

Hieronder staan ​​video's van de verschillende dorpen en steden die we hebben bezocht. Na de video's is er 1 voor 1 informatie van elk dorp, evenals het park waar we de camper hebben geparkeerd


De reis
 

San Gimignano

Lat: 43.464898 - Lon: 11.041463
N: 43° 27' 53.6328 "       E: 11° 2' 29.2668"
  San Gimignano  
San Gimignano
  San Gimignano  
San Gimignano
  San Gimignano  
  San Gimignano  
  San Gimignano  
  San Gimignano  
  San Gimignano  
  San Gimignano  
  San Gimignano  

Tegenwoordig heeft San Gimignano iets meer dan 7.000 inwoners en ligt het bovenop een heuvel van 334 meter hoog.
Het had zijn economische pracht tussen 1199 en 1348, dankzij zijn landbouwproducten (wijnen,
saffraan en wol) en ook de stop gemaakt door pelgrims die vanuit Frankrijk naar Rome kwamen.
vanaf die periode begint het verval en de armoede ontketend door de zwarte pest,
dat verwoestte Europa en doodde 2/3 van de bevolking, die in de eerste helft van de 14e eeuw 13.000 bereikte.
In 1354 verloor het zijn onafhankelijkheid en werd het onderdeel van de Grand Ducato Medici. Tegenwoordig leeft hij van de landbouw en
toerisme.

Bij het betreden van de muren waren we betoverd door de super goed bewaarde architectuur, die bevroren leek in de
tijd, en terwijl we langs San Giovanni liepen, waren we heel blij met de paleizen en verschillende kleine winkeltjes van
handwerk en lokale producten: zoals wijnen, wildzwijnworsten en souvenirs. We kwamen aan op het centrale plein.
(Cisterna-plein), hier kunnen we uitrusten en genieten van de lokale keuken, er zijn restaurants en
een beroemde ijssalon, Dondoli, die de prijs won voor het beste ijs ter wereld.
we vonden niets bijzonders), maar het was de ervaring waard.
We keken rond op het plein en zagen een fontein, die nog steeds de sporen heeft van de touwen die aan de emmers waren vastgemaakt, om het water op te zuigen,
en ook de torens eromheen, momenteel staan ​​er 14 woontorens die het centrum van het dorp omringen en die
ze gaven roem (in de middeleeuwen waren dat er meer dan 70), en in die tijd was het een symbool van rijkdom en macht. wij geven wat
stappen en we zijn al op het Duomo-plein, omringd door torens, paleizen en de imposante trappen van de Duomo
Collegiata di Santa Maria Assunta, belforttoren, Palazzo comunale en Torre Grossa (de enige toren open voor bezoekers),
en we kunnen nog steeds de beroemde Twin Towers van de familie Salvucci bewonderen.
We blijven door de middeleeuwse straten toeren totdat we Rocca di Montestaffoli bereiken,
waar een tuin met olijfbomen is en een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op het landschap.
Na ondergedompeld te zijn in de geschiedenis, is er niets eerlijkers dan genieten van de beroemde
Vernaccia-wijn uit San Gimignano.
Het historische centrum is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.
Commentaar San Gimignano
Voeg foto´s toe aan: San Gimignano


Monteriggioni

Lat: 43.388795 - Lon: 11.225468
N: 43° 23' 19.662 "       E: 11° 13' 31.6848"
  Monteriggioni  
  Monteriggioni  
  Monteriggioni  
  Monteriggioni  
  Monteriggioni  

Monteriggioni is een opmerkelijk klein dorpje op de top van een heuvel, in het hart van de Chianti-streek,
het herbergt een middeleeuws fort gebouwd door de Siennese in de 13e eeuw, en kort daarna werd het een militaire buitenpost
met een strategische positie waardoor de stad Colle Val'd'Elsa en Staggia kon controleren.
Dit juweel met afgeronde vormen en zijn verschillende torens lijkt meer op een stenen kroon, bovenop de heuvel,
en iedereen die de charmes van dit versterkte en gastvrije dorp gaat ontdekken, zal niet teleurgesteld zijn, het is alsof je een tunnel binnengaat
van tijd en ontdek jezelf zelfs in het middeleeuwse tijdperk, eenvoudig en erg klein, slechts twee straten, die in een paar minuten kunnen worden verkend
minuten, zijn vierkante huizen: restaurants, de kerk en een waterput, langs de hoofdstraat vinden we een handwerkwinkel,
het armi-museum, een 4-sterrenhotel en een restaurant aan de achterkant waar je goede kaas kunt proeven, begeleid door
Chianti-wijn.
Monteriggioni's charmes dienden ook als inspiratie voor dichters als Dante Alighieri (Goddelijke Komedie).
stadium van sommige films.
Tegenwoordig wonen er ongeveer 50 mensen in de stad.
Het beste van alles is dat het niets kost om te bezoeken.
Commentaar Monteriggioni
Voeg foto´s toe aan: Monteriggioni


Montalcino

Lat: 43.056236 - Lon: 11.489321
N: 43° 3' 22.4496 "       E: 11° 29' 21.5556"
  Montalcino  
  Montalcino  
  Montalcino  
  Montalcino  
  Montalcino  
Montalcino

Montalcino is een stad in de regio Toscane in Midden-Italië, bekend om zijn schilderachtige landschap, beroemde wijngaarden en de beroemde Brunello di Montalcino-wijn. De stad werd in de 9e eeuw gesticht als een strategisch fort, dat tot doel had de regio te beschermen tegen aanvallen van indringers.

Tijdens de 12e eeuw werd Montalcino een autonome stad, bestuurd door een onafhankelijke republiek, die de culturele en economische ontwikkeling van de regio bevorderde. De stad werd vergroot en versterkt met muren en torens, die nog steeds te zien zijn.

Tijdens de Renaissance werd Montalcino een belangrijk cultureel en artistiek centrum, dat veel belangrijke kunstenaars en intellectuelen van die tijd aantrok. De stad werd beschermd door belangrijke adellijke families, die de bouw van openbare gebouwen, paleizen en kerken sponsorden.

Een van de meest opvallende voorbeelden is de kerk van Sant'Agostino, gebouwd in de 13e eeuw, die een reeks fresco's herbergt van de beroemde renaissanceschilder Simone Martini. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het fort van Montalcino, gebouwd in de 14e eeuw, dat een spectaculair panoramisch uitzicht biedt over de stad en de omgeving.

Gedurende de volgende eeuwen onderging Montalcino verschillende politieke veranderingen en werd het geconfronteerd met de dreiging van indringers en oorlogen. In 1555 werd de stad veroverd door de Spanjaarden en werd het onderdeel van het Groothertogdom Toscane.

Aan het begin van de 19e eeuw werd Montalcino een belangrijk centrum van wijnproductie, vooral Brunello di Montalcino, een wereldwijd erkende rode wijn van hoge kwaliteit. De wijn wordt gemaakt van Sangiovese-druiven, die worden verbouwd in de heuvels rond de stad.

Tegenwoordig is Montalcino een charmant stadje met smalle geplaveide straatjes, restaurants en winkels die lokaal handwerk verkopen. De stad trekt bezoekers van over de hele wereld die de schoonheid van het landschap komen bewonderen, de beroemde Brunello di Montalcino-wijn proeven en de rijke geschiedenis eromheen ontdekken.
Commentaar Montalcino
Voeg foto´s toe aan: Montalcino


Pienza

Lat: 43.076075 - Lon: 11.680239
N: 43° 4' 33.87 "       E: 11° 40' 48.8604"
  Pienza  
  Pienza  
  Pienza  
  Pienza  
  Pienza  
  Pienza  
  Pienza  

Pienza is een stad in de regio Toscane in Italië, bekend om zijn architectonische schoonheid uit de Renaissance en de rijke en fascinerende geschiedenis. De stad werd gesticht in 1462, in opdracht van paus Pius II, geboren in Pienza zelf, toen bekend als Corsignano.

Paus Pius II was, voordat hij werd gekozen, een belangrijk humanist, en toen hij het pontificaat op zich nam, besloot hij de stad waar hij werd geboren om te vormen tot een voorbeeld van renaissance-architectuur. Hiervoor huurde hij de beroemde architect Bernardo Rossellino in om de stad te ontwerpen, die volledig opnieuw zou worden ontworpen en herbouwd.

Rossellino's project omvatte de bouw van de kathedraal, het pauselijk paleis, het Piccolomini-paleis, de kerk van San Francesco en verschillende andere constructies. Ze zijn allemaal ontworpen in een uniforme en harmonieuze bouwstijl, die een model werd voor andere renaissancesteden in Italië.

De stad is gebouwd op steil terrein, met een spectaculair uitzicht op de Orcia-vallei, waardoor Rossellino pleinen en gebouwen kon ontwerpen om te profiteren van het panoramische uitzicht. Het centrum van de stad is Piazza Pio II, omgeven door grijze stenen gebouwen en heeft een centrale witmarmeren fontein.

Pienza werd tijdens de Renaissance een belangrijk cultureel en religieus centrum en trok veel belangrijke kunstenaars en intellectuelen aan, waaronder de dichter Francesco Petrarca. Tijdens de 16e eeuw werd de stad ook een belangrijk centrum voor de wolhandel, die de regio rijkdom en welvaart bracht.

Na de dood van Pius II ging de stad door verschillende eigenaren en onderging verschillende politieke veranderingen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad beschadigd door bombardementen, maar werd na de oorlog gerestaureerd en werd in 1996 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tegenwoordig is Pienza een charmant stadje met smalle geplaveide straatjes, lokale ambachtswinkels, wijngaarden en kaaswinkels. De stad blijft een voorbeeld van de beste renaissance-architectuur en trekt bezoekers van over de hele wereld die de schoonheid van de gebouwen, het landelijke landschap en de rijke geschiedenis eromheen komen bewonderen.
Commentaar Pienza
Voeg foto´s toe aan: Pienza


Montepulciano

Lat: 43.091601 - Lon: 11.782389
N: 43° 5' 29.7636 "       E: 11° 46' 56.6004"
  Montepulciano  
  Montepulciano  
  Montepulciano  
  Montepulciano  
  Montepulciano  
  Montepulciano  
  Montepulciano  
  Montepulciano  
  Montepulciano  
Asciano
  Montepulciano  
Asciano
  Montepulciano  
Asciano

Montepulciano is een charmant stadje in Toscane, Midden-Italië. De geschiedenis is rijk en gaat terug tot de
tijd van de oude Etrusken, die zich rond de 8e eeuw voor Christus in de regio vestigden.

Door de eeuwen heen is Montepulciano geregeerd door verschillende machten, waaronder Romeinen, Longobarden en Byzantijnen. Bij de
dertiende eeuw werd de stad onderdeel van de Republiek Siena, wat een belangrijke culturele erfenis in de stad achterliet,
waaronder de kathedraal van Santa Maria Assunta en het Palazzo Comunale.

Tijdens de renaissance beleefde Montepulciano een periode van grote welvaart, dankzij de wolhandel en de productie van wol
wijn. Veel van de gebouwen die nu deel uitmaken van het historische centrum van de stad zijn in deze periode gebouwd,
waaronder de kerk van San Biagio, beschouwd als een van de mooiste renaissancekerken in Italië.

In de 17e eeuw werd de stad onderdeel van het Groothertogdom Toscane en onderging het een reeks stedelijke transformaties.
waaronder de bouw van nieuwe vestingwerken en de verfraaiing van pleinen en openbare gebouwen.

Tegenwoordig staat Montepulciano bekend als de "stad van de wijn", dankzij de productie van de beroemde wijn Vino Nobile di Montepulciano,
die zijn oorsprong vindt in de regio. De stad is een populaire toeristische bestemming, dankzij de rijke geschiedenis, cultuur en landschappen.
adembenemende uitzichten, inclusief de groene heuvels die de stad omringen.
Commentaar Montepulciano
Voeg foto´s toe aan: Montepulciano


Camperpark Monteriggioni

Lat: 43.385954 - Lon: 11.228100
N: 43° 23' 9.4344000000001 "       E: 11° 13' 41.16"

Het camperpark ligt net buiten Monteriggioni, op iets meer dan 10 minuten lopen van het ommuurde dorp.
Het heeft uitstekende omstandigheden, met watertoevoer, waterafvoer en cassette, energie en schone en geurige badkamers met warm water om te baden.
Deze link bevat alle informatie over het park:
Monteriggioni camperplaats
Commentaar Camperpark Monteriggioni
Voeg foto´s toe aan: Camperpark Monteriggioni


Comments
Heeft nog steeds geen opmerkingen voor
Toscane bezoeken per huurauto en camper
Laat je reactie achter

  Dankjewel

Andere routes

Roteiro das vilas Medievais da Bretanha
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: France
Afstand om te reizen: 729 km
Geplaatst door: Toni Martins
Roteiro Nápoles, Costa Amalfitana e Capri
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Italy
Afstand om te reizen: 236 km
Geplaatst door: Toni Martins
Rota do Rio Douro
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 300 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota das Cidades Históricas de Minas Gerais
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Brazil
Afstand om te reizen: 1061 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota dos vinhos, das vilas e cidades mais bonitas da Alsácia
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: France
Afstand om te reizen: 138 km
Geplaatst door: Toni Martins
Roteiro das vilas Medievais da Toscana
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Italy
Afstand om te reizen: 374 km
Geplaatst door: Toni Martins
Roteiro do Paraguai e Bolívia incluindo a Rota da Morte
Routebeschrijving voor 4x4
Routebeschrijving voor: Paraguay
Afstand om te reizen: 2667 km
Geplaatst door: Toni Martins
Rota dos 19 Castelos da região da Serra da Estrela
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 531 km
Geplaatst door: Toni Martins
Internet Satélite para autocaravana, como funciona e quanto custa
Routebeschrijving voor: Portugal
Geplaatst door: Toni Martins
Visitando Pisa em autocaravana (MotorHome)
Routebeschrijving voor: Italy
Geplaatst door: Toni Martins
De Maputo à Ilha de Moçambique
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Mozambique
Afstand om te reizen: 2994 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota das Praias do Algarve
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 200km
Geplaatst door: Antonio Martins
8 países (Republica Checa, Áustria, Eslováquia, Hungria, Croácia, Eslovénia, Itália, Alemanha)
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Czech Republic
Afstand om te reizen: 3370 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Roteiro das Praias da Costa Vicentina
Routebeschrijving voor MobilHome
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 239 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Passamos pela Eslovénia e fomos visitar as grutas de Škocjan, Postojna e o castelo de Predjama
Routebeschrijving voor: Slovenia
Geplaatst door: Toni Martins
O que visitar, onde e quando visitar a Ilha de São Jorge nos Açores
Routebeschrijving voor: Portugal
Geplaatst door: Toni Martins
Visitando a Costa Amalfitana fazendo base em Pompeia
Routebeschrijving voor Moto
Routebeschrijving voor: Italy
Afstand om te reizen: 140
Geplaatst door: Toni Martins
Visitando Florença / Firenze, Toscana
Routebeschrijving voor: Italy
Geplaatst door: Toni Martins
Rota dos Pirenéus Espanhóis
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Spain
Afstand om te reizen: 668 km
Geplaatst door: Toni Martins
Da Foz à Nascente do Rio Tejo
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 999 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota das Barragens ao Sul do Rio Tejo
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 749 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Visitando Soajo, Lindoso e Aldeia das Pontes
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 36km
Geplaatst door: Toni Martins
Rota dos Castelos do Alentejo
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Portugal
Afstand om te reizen: 431 km
Geplaatst door: Antonio Martins
Rota do Cacau
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Brazil
Afstand om te reizen: 750 km
Geplaatst door: Antonio Martins
O que visitar, o que fazer em Buenos Aires
Routebeschrijving voor: Argentina
Geplaatst door: Angela Martins
Do Rio de Janeiro a Santos
Routebeschrijving voor Elk voertuig
Routebeschrijving voor: Brazil
Afstand om te reizen: 589 km
Geplaatst door: Antonio Martins
O que visitar, onde e quando visitar a Ilha do Pico
Routebeschrijving voor: Portugal
Geplaatst door: Toni Martins
Roteiro para visitar Cinque Terre em Autocaravana (MotorHome)
Routebeschrijving voor: Italy
Geplaatst door: Toni Martins
1ª Etapa - Viagem pela Europa em autocaravana (MotorHome)
Routebeschrijving voor: Portugal
Geplaatst door: Toni Martins
Visitando as ruinas de Pompeia e as ruinas de Herculano
Routebeschrijving voor: Italy
Geplaatst door: Toni Martins
 

Waarom boeken bij TOURISTIC ROUTES
De beste prijzen
Onze partnerships met de grootste operatoren ter wereld bieden een zoektocht naar de beste prijzen op de markt.
Meer opties
In Rotas Turisticas kunt u het hotel boeken, het vliegticket kopen, de transfer van de luchthaven naar het hotel boeken en vice versa, de lokale excursies boeken, de auto huren, een reisverzekering afsluiten en de plaatsen bezoeken die u kunt bezoeken en waar u naartoe kunt gaan.
Vakantietips & bestemmingen
Honderden vakantiebestemmingen met alle opties waarmee u eenvoudig de bestemming kunt kiezen die het beste bij uw droomvakantie past.
TOURISTIC ROUTES


Volg ons op sociale netwerken
  

 
Rotas Turisticas
Grupo Público · 8.410 membros
Aderir ao grupo
Podem publicar fotos das vossas viagens, férias, locais que estiveram ou gostariam de estar. Podem divulgar negócios ou actividades...